De zomer7daagse deel 2

Dinsdag naar Baarn en Spakenburg, winkelen of genieten op een terrasje bij de haven. Op de ESH werden de mooiste bloemen gemaakt van crêpepapier waardoor er fleurige boeketjes op tafel kwamen te staan. 's Avonds leek het Koetshuis wel een marktkraam met prachtige orchideeën die na een interessante presentatie over bloemen en planten door Hans van Wieren in sneltreinvaart van eigenaar verwisselden.

Woensdagmorgen naar het Kijk-en Luistermuseum; een museum dat z'n naam eer aan doet want er is inderdaad veel te luisteren en te zien. Er werd uitleg gegeven over het ontstaan van mechanische muziekinstrumenten. De bustocht er naar toe ging over een prachtig stukje natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Woensdagavond stond in het teken van de solidariteitsactie van de YMCA voor de Loveschool in Vietnam. Op een wel zeer ludieke wijze werd hiervoor geld ingezameld onder de bezielende leiding van Dokter Pedi en Zuster Cure, die langs kwamen om aandacht te schenken aan de vermoeide voeten die de senioren tijdens deze 7daagse onderhand hadden gekregen. Voor de vele denkbeeldige blaren waren wonderpleisters te koop, waarmee men leuke prijsjes kon winnen. Hiermee werd een heel mooi bedrag bijeengebracht waarvoor we de gasten hartelijk willen bedanken.

Donderdag onthaasten en relaxen: met andere woorden 'een rustdag in deze 7daagse'. Ontbijt op bed, aquajoggen, rustgevend de mooiste mandala's kleuren of prachtige schilderijtjes maken met de 'marmertechniek', kijken en luisteren naar inspirerende beelden en mooie teksten......het kon allemaal.  's Middags heerlijke smoothies proeven en een meer dan voortreffelijke barbecue: het was een fijne dag.

Vrijdag alweer de laatste bustocht van deze week. De tijd gaat veel te snel. Via een mooie route over de Veluwe naar Fruittuin Verbeek in Oldebroek waar we werden ontvangen met koffie en heerlijke zelfgemaakt kersentaart. Wat een lekkernij. Een kijkje in de tuinen bij alle fruitbomen en een bezoekje aan het mooie en gezellige winkeltje was zeker de moeite waard.

Vrijdagavond was een avond met verrassingen. Aan het begin van deze slotavond ontving Ans Purmer uit handen van mevrouw A. Wassink-Ibbenhorst, voormalige directeur van de ESH en erebestuurder van YMCA Nederland de gouden YMCA speld voor vele jaren vrijwilligerswerk rondom de Ernst Sillem Hoeve. We luisterden naar leuke bijdragen van enkele gasten en ook de stafleden hadden succes met het door hen bedachte hoorspel en staflied. Het dagelijks laten afstempelen van de 7daagse stempelkaart werd beloond met een stempelkaart met alle foto's van de gasten. Tot slot werd nog het weekjournaal vertoond met prachtige foto's die een goed en mooi beeld gaven van alles wat er in deze week was beleefd.

Zaterdagmorgen het vertrek. De week is omgevlogen. Op de ontbijttafel lag naast vele lekkers dingen ook voor elke gast het weekjournaal klaar. Leuk om thuis alles nog eens na te lezen en te bekijken als mooie herinnering aan een fantastische week.

 

Naar boven