De zomer7daagse op de ESH

Zaterdag 23 juli begon de 1e seniorenvakantieweek van 2016. 40 gasten kwamen naar Lage Vuursche om daar samen met 8 YMCA vrijwilligers te genieten van een mooie vakantie. Naast gasten die al vaker genoten hebben van een mooie vakantie met pluspunten ook 14 'nieuwelingen'. Na een hartelijk welkom door Marjolein en Eelco werden de gasten aan elkaar voorgesteld door het laten zien van beelden van de plaats waar men vandaan kwam en wat is het dan leuk dat je op deze manier merkt dat ze uit heel Nederland komen: van Burgum tot Heerlen en van Den Haag tot Enschede (en alles wat daar tussen ligt).

Zondagochtend was er gelegenheid om naar de kerk in Den Dolder te gaan of thuis Nederland Zingt te bekijken. 's Middags ging een groepje enthousiaste wandelaars naar Lage Vuursche om daar een prachtige wandeling te maken. In het park van de ESH bekeken we weer de prachtige bomen met deskundige uitleg van Hans en werd er met veel plezier Jeu de Boules gespeeld op de mooie nieuwe baan bij de Ernst Sillem Hoeve. Na een heerlijk diner werd er met veel enthousiasme gezongen met prachtige begeleiding door Jan de Ruiter. Ook het trompetspel van zoon Tijmen werd gewaardeerd.

Maandagmorgen om 10.45 uur richting de Biesbosch om daar met de Zilvermeeuw een 2uur durende boottocht door dit watergebied te maken. Wat hebben we genoten van de schitterende bloemen langs de waterkant. Moe maar zeer voldaan kwamen we om 15.45 uur weer op de ESH en na een kopje thee of koffie trokken veel gasten zich even terug voor het uitgestelde middagdutje.

's Avonds nog een quiz met Gea en daarna sloten we dag 3 van de zomer7daagse al weer af. Gelukkig nog 4 dagen te gaan!

Naar boven