Verslag geslaagd pinksterweekend

Pinkstergastendagen 2015

"Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft". Met dit lied uit Taizé overdachten we op vrijdagavond de betekenis van Pinksteren. En daarmee kreeg ook ons thema een plaats: ROOD, de liturgische kleur van Pinksteren omdat we de kleur associëren met vurige tongen en vlammetjes, met liefde en passie.

 

Wie naar de foto's van het weekend kijkt, wordt het letterlijk rood voor de ogen. Een bingo met roodwoorden (kent u er 75?), mozaïeken met vooral rode steentjes, in de Botanische Tuin van Utrecht op zoek naar planten van de Rode Lijst en een rode wijnproeverij. Wist u dat de tannines in rode wijn smaken alsof je op een druivenpit heb gekauwd en dat je bij het proeven van wijn al je zintuigen gebruikt? ( ja hoor, bij het ontkurken gebruik je je oren - plop).

Ook de avondprogramma's vielen in de smaak - ook letterlijk vanwege de Smoothies en de Cake Pops. Op zaterdagavond deed An verslag van haar reis naar Tanzania, het land van de rode aarde, de rode omslagdekens en de roodroze Powderpuff. An nam ons mee in haar passie voor Afrika en even leek het of we er zelf ook waren geweest.

De roodharige eetpiraat met een voorkeur voor rode appels (ze kwam ons wel heel bekend voor) deelde haar geheim en zelfs het roodharige zusje van Yvon Jaspers kwam vertellen dat ze haar boer gevonden had. De roodgehoede man gaf aan niets met rood te hebben - hij keerde zich om en ging gewoon DOOR. En ondertussen moesten er vreselijk lastige vragen worden beantwoord bij foto's met een rood onderwerp - ja hoor, rood: Ferrari, roodborstje, dubbeldekkers, papavers en Dikkie Dik.

En het weer? Als we het nodig hadden, was de rode bol er voor ons en daarmee waren we echte mazzelschieters. Avond- en ochtendrood. De opdracht die we voor thuis meekregen was om in onze eigen omgeving het lichtend vuur door te geven. Het afscheid viel ons zwaar.

We hebben weer een heerlijk weekend op de Sillem gehad en bedanken ESH-personeel en gasten voor verzorging, vriendschap en vrolijkheid. Dank voor de aanstekelijke lichtpuntjes. En alvast een mooie zomer gewenst met lekkere zomerkoninkjes en  geurende rozen.

Met vriendelijke groet, mede namens Bert, Marga, An, Jacquelien & Marieke,

Wilma

Naar boven