Herfsttintenweekend 2014

23 gasten kwamen 17 oktober naar de Ernst Sillem Hoeve om daar het herfstweekend door te brengen; 2 gasten om te  schilderen en ze maakten de mooiste taferelen en 2 gasten namen deel aan de computerleergang.

 

Op de vrijdagavond was er, na een heerlijk stamppottenbuffet, een leerzame quiz, waaraan ieder enthousiast deelnam.

Op zaterdagochtend was er een keuzeprogramma: een wandeling door de bossen van Drakensteijn of op de ESH een herfstkrans maken met gedroogde materialen.

Het was prachtig weer, dus gingen vele wandelaars vol goede moed op stap en verzamelden onderweg allerlei materialen die met de herfst te maken hadden; hele "boomstammen" werden meegenomen. Van alle attributen werd een mooie herfsttafel gemaakt.

Een 7-tal dames ging met rietenkrans en lijmpistool aan de gang en na enige tijd geconcentreerd werken was ook daar een prachtig resultaat te zien.

Zaterdagmiddag naar Naarden Vesting voor een bezoek aan het Weegschaalmuseum, waar een zeer enthousiaste rondleider wetenswaardigheden vertelde over maten, gewichten, weegschalen etc etc. Een leuk uitje dat zeker de moeite waard was.

's Avonds verschillende spelen, vragen en opdrachten; de avond vloog om.

Zondagmorgen werd besteed aan kerkgang en de thuisblijvers keken naar een DVD van het Urker Mannen Ensemble, met prachtige beelden, muziek en zang.

Na een goed verzorgde lunch, nog even het park in om naar de bomen te kijken. De Ernst Sillem Hoeve is bezig om de zeer waardevolle en oude bomen te inventariseren en een bomenroute te maken met de benodigde informatie. Deze herfst nog niet compleet, maar het begin is er.

Tot slot van dit heerlijke herfstweekend met een temperatuur van boven de 20 graden,nog een fotopresentatie en konden we allen zien wat we in korte tijd allemaal beleefd hadden. Na een kopje koffie of thee met veel lekkers,  werd aan de terugreis begonnen.

Een zeer geslaagd weekend, waar we met genoegen op terugkijken.

Voor een overzicht van alle foto's klik hier

 

Naar boven