Ernst Sillem Hoeve

Een locatie met geschiedenis
In het jaar 1871 bouwde Prins Willem Frederik Hendrik van Oranje Nassau een huis voor zijn opzichter. Dit huis werd het ‘Prins Hendriks Oord’ genoemd. Aan de overzijde ervan werden stallen en een fraai koetshuis geplaatst. Zo’n 50 jaar later, in 1926, werd dit koetshuis gekocht door het Nederlandsch Jongelinge Verbond (YMCA-Nederland), als buitenhuis. Het huis kreeg bij de opening op 3 juli 1926 de naam: Ernst Sillem Hoeve. Genoemd naar de bankier Ernst Sillem die als penningmeester veel voor de YMCA heeft betekend. In al die jaren hebben verschillende uitbreidingen en renovaties plaats gevonden, die het voormalige koetshuis hebben veranderd in een professioneel en stijlvol hotel.

Het hotel wordt door Ernst Sillem Hoeve bv geëxploiteerd, waarvan de YMCA enig aandeelhouder is. De vereniging YMCA is in 1853 opgericht en houdt zich tot op de dag van vandaag bezig met het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten op het gebied van jeugd- en jongeren werk. Door uw verblijf op de Ernst Sillem Hoeve ondersteunt  u de maatschappelijke activiteiten op het gebied van jeugd- en jongerenwerk, uitgevoerd door de YMCA. Kijk voor meer informatie over de YMCA op www.ymca.nl.

Van maandag t/m vrijdag is de exclusieve focus op  conferentie- en zakelijke hotelgasten. Bedrijfsevenementen kunnen zowel in het weekend als door de week plaatsvinden. In het weekend kunnen wij voor grote bedrijfsevenementen volledige exclusiviteit van de accommodatie bieden. Particuliere feesten en huwelijken vinden vooral plaats in het weekend en tijdens schoolvakanties.

Wilt u ook graag eens genieten van al het moois in en rondom de Ernst Sillen Hoeve? U bent van harte welkom in de weekenden of schoolvakanties voor  een weekendarrangementen met Koninklijke Allure! Fietst of wandelt u graag. Gaat u liever winkelen of cultuur snuiven? Geen punt, Hilversum, Blaricum, Laren, Amersfoort en Utrecht liggen praktisch om de hoek. Of de voorkeur voor heerlijk ontspannen? In Hotel Ernst Sillem Hoeve kunt u gebruik maken van  het verwarmde binnenzwembad met infrarood sauna. Bent u liever actief, stelt u dan uw conditie op de proef in onze fitnessruimte. Erna lekker bijkomen in de knusse openhaard-kamer of genieten van een smakelijk diner in ons restaurant Rexdaelder. Kijk voor alle mogelijkheden op www.esh.nl.

Naar boven